Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor

Aktuális Hírek  -  2017. 03. 23. 09:35
Szombaton lesz a Versünnep válogatója
 Lezárultak a jelentkezések, a hétvégén elkezdődik a VIII. Fehérvári Versünnep! A jelentkezők meghallgatása szombaton 10 órától lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A meghallgatáson szerepelnek majd Ady Endre, Tóth Árpád, Babits Mihály, Juhász Gyula, Petőfi Sándor, Wass Albert, Reményik Sándor, Radnóti Miklós, Dsida Jenő, Francoise Villon vagy Lackfi János költeményei is.
Aktuális Hírek  -  2016. 03. 16. 07:20
VII. Fehérvári Versünnep - március 29-ig lehet nevezni
Idén immár hetedik alkalommal szervezi a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet. A 2010-ben életre hívott tehetséggondozó versenyen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt. Ezúttal is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.
Aktuális Hírek  -  2015. 04. 13. 06:29
Hajdú-Sobor Csaba nyerte meg a VI. Fehérvári Versünnep döntőjét
Megtelt a Szent István Művelődési Ház Szent István terme a VI Fehérvári Versünnep döntőjén, melyen idén is 12 Fehérváron tanuló diák lépett színpadra. Az idei évi döntőbe is nagyon „erős mezőny” jutott be és a költészet napjához méltón bizonyították be a fiatalok, hogy szeretik és értik is a verseket. Ügyesek, tehetségesek és bátrak voltak a versmondó fiatalok és kivétel nélkül mindannyian elvarázsolták a népes közönséget.
Aktuális Hírek  -  2015. 03. 31. 18:53 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Megvannak a mentor-diák párok
A VI. Fehérvári Versünnep 12 döntőse hamarosan megkezdheti a mentorokkal a felkészülést az április 12-i döntőre. A Vörösmarty Színházban március 3-én sorsolták ki a mentor-diák párokat. A fiatalokat Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. A sorsoláson közreműködött Látrányi Viktória hírigazgató és Matuz János művészeti intendáns. Keller János színművész, a produkció társműsorvezetője ezúttal a mentorokat képviselte és már most jó tanácsokkal látta el a diákokat.
Aktuális Hírek  -  2015. 03. 28. 18:22
Erős mezőny - 12 diák jutott tovább a döntőbe
A VI. Fehérvári Versünnep elődöntőjén kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 12-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A mezőny nagyon erős volt, szombaton délelőtt a Szent István Művelődési Házban harminc fiatal versmondó diák részvételével rendezték meg az elődöntőt. A diákok 12 oktatási intézményből érkeztek a megmérettetésre.
A Fehérvár Médiacentrum az elődöntőt 2015 április 4-én 20:50-kor tűzi műsorára.
Aktuális Hírek  -  2015. 02. 09. 06:57
VI. Fehérvári Versünnep - március 13-ig lehet jelentkezni
A Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. Az immáron hatodszor megrendezésre kerülő megmérettetésre 2015. március 13-ig jelentkezhetnek a diákok, két verssel. A verseny két fordulóból, a válogatókból és a döntőből áll. A válogatókra a jelentkezők számától függően 2015. március 21-én és 28-án, a döntőre április 12-én kerül sor.
Aktuális Hírek  -  2015. 02. 09. 06:56
VI. Fehérvári Versünnep - idén is összefogással valósul meg program
A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök valamint Cser-Palkovics András polgármester. A nagy múltú verseny a város és a térség egyik jelentős tehetséggondozó, értékközvetítő programja. Idén is sok jelentkezőre számítanak a szervezők. A VI. Fehérvári Versünnep szervezője a Fehérvár Médiacentrum és a verseny része a cég társadalmi felelősségvállalási programjának. A Versünnephez immár harmadik alkalommal csatlakozik mentorprogrammal a Vörösmarty Színház.
Aktuális Hírek  -  2014. 04. 26. 17:30 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Nehéz volt a döntés - Bukosza Zita nyerte az V. Versünnep döntőjét
 Tizenhárom középiskolás diák állt a zsűri elé és vett részt az V. Fehérvári Versünnep végső megmérettetésén szombaton délelőtt. A Fehérvár Médiacentrum által szervezett verseny utolsó fordulóját bárki figyelemmel kísérhette a Szent István Művelődési Házban. A zsűri döntése alapján végul a Lánczos Kornél Gimnázium diákja Bukosza Zita nyerte az V. Fehérvári Versünnepet. A fiatalok döntőre való felkészülését ebben az esztendőben is a Vörösmarty Színház színészei segítették a mentor program keretében.
Aktuális Hírek  -  2014. 03. 24. 11:23
Lezajlott a Versünnep elődöntője, a zsűri 13 fiatalt juttatott a döntőbe
 A Fehérvár Médiacentrum által szervezett versmondóverseny már ötödik éve kínálja a lehetőséget, hogy a Székesfehérváron élő vagy tanuló, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeibe járó középiskolás diákok megmutathassák, a költészet közel áll hozzájuk, és a verseket magas színvonalon tolmácsolják hallgatóságuknak.
A továbbjutók névsora a cikkben olvasható!
Aktuális Hírek  -  2014. 03. 18. 11:59
Március 23-án vasárnap lesz a Versünnep elődöntője a Szent István Művelődési Házban
 Az idei megmérettetésre harminc lelkes fiatal jelentkezett, akik ezúttal is a Szent István Művelődési Házban állhatnak a „világot jelentő” deszkákra és szavalhatják el kiválasztott verseiket. A március 23-i elődöntőt követően az is eldől majd, hogy kik jutnak tovább az április 26-i döntőbe. A továbbjutók névsora a március 24-én, hétfőn megjelenő FehérVár Magazinban jelenik meg, a Fehérvár Televízió pedig a teljes elődöntőt közvetíti majd felvételről.


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása