Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor
 
  Aktuális Hírek  -  2014. 03. 24. 11:23  -  www.szekesfehervar.hu
Lezajlott a Versünnep elődöntője, a zsűri 13 fiatalt juttatott a döntőbe
  
Idén harmincketten jelentkeztek a Fehérvári Versünnepre, melynek elődöntőjét 2014. március 23-án, vasárnap rendezték meg a Szent István Művelődési Házban.

 A Fehérvár Médiacentrum által szervezett versmondóverseny már ötödik éve kínálja a lehetőséget, hogy a Székesfehérváron élő vagy tanuló, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeibe járó középiskolás diákok megmutathassák, a költészet közel áll hozzájuk, és a verseket magas színvonalon tolmácsolják hallgatóságuknak.
 
Ahogy a korábbi években, idén is tizenkét döntős helyet biztosítottak a szervezők, de a tizenkettedik helyen „holtverseny” alakult ki, így a zsűri egy fővel megtoldotta a továbbjutók létszámát. Így tizenhárman jutottak be az V. Fehérvári Versünnep döntőjébe, amelyre 2014. április 26-án kerül sor a Szent István Művelődési Házban.
 
A döntő tizenhárom versmondója ABC sorrendben:
Alföldi Áron József, Bakonyi Boglárka, Bukosza Zita, Boros Bence, Gruber Nóra, Gulyás Dániel, Magyar Anna, Mihályi Szidónia Renáta, Petri Márton, Sándor Anita Emília, Szabó Diána, Szilágyi Zsolt és Tőke Zsófia
 
A fiatalok döntőre való felkészülését ebben az esztendőben is a Vörösmarty Színház színészei segítik a mentor program keretében. A döntősök és a mentorok első találkozására, valamint a párok kisorsolására napokon belül sor kerül.