Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor
 
  Aktuális Hírek  -  2015. 03. 28. 18:22  -  www.szekesfehervar.hu
Erős mezőny - 12 diák jutott tovább a döntőbe
  
A VI. Fehérvári Versünnep elődöntőjén kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 12-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A mezőny nagyon erős volt, szombaton délelőtt a Szent István Művelődési Házban harminc fiatal versmondó diák részvételével rendezték meg az elődöntőt. A diákok 12 oktatási intézményből érkeztek a megmérettetésre. Az elődöntő nézőközönsége is népes volt, hiszen mintegy százan voltak kíváncsiak a fiatalokra a Szent Imre teremben.
A Fehérvár Médiacentrum az elődöntőt 2015 április 4-én 20:50-kor tűzi műsorára.
KÉPGALÉRIA az elődöntőről
A zsűri elnöki tisztét idén is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt, tagjai pedig Závodszky Noémi színművész, Varga Sándor újságíró, Bobory Zoltán költő-író és Tornyai Gábor plébános.
 
Látrányi Viktória és Keller János műsorvezetők köszöntötték idén is az elődöntő közönségét, melyen mintegy száz ember volt kíváncsi az elődöntős fiatalokra a művelődési ház Szent Imre termében. Közülük 12-en jutottak az április 12-i döntőbe, mely szintény mindenki számára nyilvános lesz a Szent István teremben.
 
Kubik Anna, a zsűri elnöke összegzésében elmondta: „Nagyon erős volt a mezőny, rengeteg tehetséges versmondót ismerhettünk meg, zsűri társaimmal úgy döntöttünk, hogy tizenkét fiatalt jutattunk tovább.
 
A zsűri döntése alapján az április 12-i döntőbe jutott diákok névsora: Börcsök Olivér Benjamin, Hajdú Sobor Csaba, Jónás Olivér, Kurucz Flóra, Marth Fruzsina, Marton Dávid, Mihályi Szidónia Renáta, Strasszer Domokos, Szabó Diána, Szigethy Norbert, Tőke Zsófia, Vas Réka
„Ha visszaemlékezünk, akkor nagyon sok tehetséges fiatallal találkoztunk az elmúlt években, akik bebizonyították, hogy az ő generációjuk is szereti a verseket, a magyar kultúrát és hitet tesznek ezért a nyilvánosság előtt is. Ügyesek, tehetségesek és bátrak a versmondó fiatalok. Nekünk felnőtteknek pedig a lehetőséget kell megteremtenünk, hogy kibontakozhassanak.” – mondta köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester. Az eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, Hagymásy András a főszervező Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója és Gombó Viola Lotti a IV. Fehérvári Versünnep győztese is.