Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor

Aktuális Hírek  -  2014. 02. 10. 14:46
V. Fehérvári Versünnep - március 10-ig lehet jelentkezni
 Idén immáron ötödik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester.
KÉPGALÉRIA a Versünnepet meghirdető tájékoztatóról
Aktuális Hírek  -  2013. 03. 23.
Gombó Viola Lotti nyerte a IV. Fehérvári Versünnepet
 A IV. Fehérvári Versünnep döntőjében 13 fehérvári fiatal mondott verset, akiket a Vörösmarty Színház színészei készítették fel a szombat délutáni végső megmérettetésre. Az idei versünnep első helyezettje Gombó Viola Lotti lett. Ahogy a zsűri a verseny alatt többször is fogalmazott 13 győztest választottak volna, hiszen nagyon tehetséges, fiatalok kerültek az idei döntőbe.
Aktuális Hírek  -  2013. 03. 06.
Találkoztak mentoraikkal a döntősök
 A IV. Fehérvári versünnep döntősei első alkalommal találkoztak felkészítő mentoraikkal a Vörösmarty Színházban. A 13 fiatal közös fotózáson vett részt és többen már a vers kiválasztásról is tanácskoztak a színművészekkel. A döntősök nagy izgalommal várták a találkozást, amely nemcsak a gyerekek,de a színművészek számára is meghatározó élményt jelentett.
Videó a cikkben!
Aktuális Hírek  -  2013. 02. 25.
Ünnepe volt a versnek - 13 diák jutott a döntőbe
 A IV. Fehérvári Versünnep második elődöntőjén 22 versmondó mérettette meg magát a rangos szakmai zsűri előtt. A döntőbe jutott diákokkal idén első alkalommal mentori program keretében foglalkoznak majd a Vörösmarty Színház művészei. A „Mentorok”: Csizmadia Gergely, Váradi Eszter Sára, Juhász Illés, Keller János, Kozáry Ferenc, Kricsár Kamill, Láposi Réka, Matuz János, Tűzkő Sándor, Kelemen István és Závodszky Noémi.
A döntősök névsora a cikkben!
Aktuális Hírek  -  2013. 02. 13.
Február 17-én lesz az első válogató a Szent István Művelődési Házban
  A IV. Fehérvári Versünnep február 17-ei és 23-ai válogatója után nevezi meg a zsűri a döntőbe jutó 12 fiatalt, akikkel – idén először – mentori program keretében foglalkoznak a Vörösmarty Színház művészei. („Mentorok”: Csizmadia Gergely, Váradi Eszter Sára, Juhász Illés, Keller János, Kozáry Ferenc, Kricsár Kamill, Láposi Réka, Matuz János, Tűzkő Sándor, Kelemen István és Závodszky Noémi.) A Szent István Emlékév programsorozatába illeszkedő idei Versünnepre az államalapító király szellemiségéhez méltó művekkel lehetett nevezni.
Aktuális Hírek  -  2013. 02. 05.
Minden eddiginél többen jelentkeztek
 Minden eddiginél többen jelentkeztek a IV. Fehérvári Versünnepre. Január 31-én lezárult a jelentkezés, jelenleg az adatokat összesítik a szervezők. A résztvevő fiatalokat a még a héten értesítjük a verseny további részleteiről. A válogatókra 2013. február 17-én és 23-án kerül sor. A héten megtartjuk a sorsolásokat és a jelentkező fiatalokat is értesítjük arról, hogy melyik válogatón szerepelnek. A IV. Fehérvári Versünnep döntőjét 2013. március 23-án rendezzük meg.
Aktuális Hírek  -  2012. 12. 07.
IV. Fehérvári Versünnep - január végéig várjuk a jelentkezéseket
 Negyedik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Aktuális Hírek  -  2012. 04. 15.
Krár Edina nyerte a III. Fehérvári Versünnep döntőjét
A Költészet Napja alkalmából rendezett tehetségkutató versenyen tizenketten állhattak a pódiumra, és mutathatták meg tudásukat a zsűri előtt. A Belvárosi I. István Középiskola végzős diákja, Krár Edina nyerte a III. Fehérvári Versünnep döntőjét. A második helyen Bordás Balázs végzett, harmadik lett Heim Fanni Alexandra. A „Fehérvár Médiacentrum kedvence” különdíjat Losonczi Krisztián nyerte el, aki így elutazhat Erdélybe, a nyári Verstáborba.
Aktuális Hírek  -  2012. 04. 11.
Döntőjéhez érkezik a Versünnep - tizenketten állnak színpadra szombaton a Szent István Művelődési Házban
 Közeledik a III. Fehérvári Versünnep döntőjének időpontja. A rendezvénynek otthont adó Szent István Művelődési Házban április 14-én, szombaton 10.00 órától tizenketten állhatnak majd a pódiumra és mutathatják be tudásukat a zsűri előtt. A Versünnep idén is népszerű az irodalomkedvelő fiatalok körében, hiszen összesen harmincan jelentkeztek Székesfehérvárról és az egyházmegye területéről.
Aktuális Hírek  -  2012. 03. 10.
Erős mezőny - 12 diák jutott tovább a döntőbe
  Véget ért a III. Fehérvári Versünnep második elődöntője, egyúttal az is kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 14-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A zsűri döntése alapján az április 14-i döntőbe jutott: Bordás Balázs, Gombos Brigitta, Hajdú Adrienn Klaudia, Hegedüs Péter, Heim Fanni Alexandra, Kiss Krisztina, Krár Edina, Krecz Andrea Dalma, Losonczi Krisztián, Váradi Imre, Veigler Bettina, Zelei Leila.
A cikkben VIDEÓ található!


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása