Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor
 
  Aktuális Hírek  -  2012. 03. 10.
Erős mezőny - 12 diák jutott tovább a döntőbe
 Véget ért a III. Fehérvári Versünnep második elődöntője, egyúttal az is kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 14-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A mezőny nagyon erős volt, ezért a zsűri végül úgy döntött nem tíz, hanem tizenkét fiatalnak ad lehetőséget a döntőben.
 
 „A Fehérvári Versünnep, az egyik legjobb bizonyítéka annak, hogy a fiatalokat meg lehet szólítani. A jelentkezők nagy aránya is mutatja, hogy nagyon sok a tehetséges diák városunkban, és sokan ezt meg is szeretnék mutatni.” – mondta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki a tehetségkutató jelentőségére is felhívta a figyelmet. Az eseményen jelen volt Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, valamint Korompai István, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke.
 A III. Fehérvári Versünnep második elődöntőjét a zsűritagok is várták, igaz, nem voltak könnyű helyzetben. Kubik Anna, a zsűri elnöke összegzésében kiemelte: „nagyon vártuk a zsűri társaimmal a második elődöntőt, annak ellenére, hogy tudtuk, nem lesz egyszerű feladatunk, hiszen ma meg kell hoznunk a döntést. Nagyon erős volt a mezőny, rengeteg tehetséges versmondót ismerhettünk meg, zsűri társaimmal úgy döntöttünk, hogy tizenkét fiatalt jutattunk tovább.”
 
  A zsűri döntése alapján az április 14-i döntőbe jutott: Bordás Balázs, Gombos Brigitta, Hajdú Adrienn Klaudia, Hegedüs Péter, Heim Fanni Alexandra, Kiss Krisztina, Krár Edina, Krecz Andrea Dalma, Losonczi Krisztián, Váradi Imre, Veigler Bettina, Zelei Leila.
 A versek mellett most is zenés produkciók szórakoztatták a közönséget, hiszen a város nagysikerű tehetségkutatójának, a Fehérvár Hangjának a döntősei, Ruff Nikolett és Kelemen Örs, valamint győztese, Lovas Petra is felléptek.
 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása