Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor
 
  Aktuális Hírek  -  2013. 02. 05.
Minden eddiginél többen jelentkeztek
 Minden eddiginél többen jelentkeztek a IV. Fehérvári Versünnepre. Január 31-én lezárult a jelentkezés, jelenleg az adatokat összesítik a szervezők. A résztvevő fiatalokat a még a héten értesítjük a verseny további részleteiről.
 
 Negyedik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester. A „2013 Szent István Emlékév” programsorozatának keretében megrendezésre kerülő megmérettetésre idén verssel jelentkezhettek az irodalomkedvelő fiatalok. A helyszín ezúttal is a Szent István Művelődési Ház lesz.

Résztvevők

 A versenyben azok a 9-13. osztályos fiatalok vehetnek részt, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézményben, vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak. A megmérettetésen azok is indulhatnak, akik más település középfokú oktatási intézményének 9-13. évfolyamos tanulói, de székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek.
 
Menetrend
 
 A válogatókra 2013. február 17-én és 23-án kerül sor. A héten megtartjuk a sorsolásokat és a jelentkező fiatalokat is értesítjük arról, hogy melyik válogatón szerepelnek. A IV. Fehérvári Versünnep döntőjét 2013. március 23-án rendezzük meg.

Zsűri
 
A IV. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Szalay Marianna színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tóth Tamás esperes plébános.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása