Partnerek


Videóarchivum

Galéria

Versünnep 2012

Versünnep 2011.

Versünnep 2010.

Verstábor
 
  Aktuális Hírek  -  2012. 12. 07.
IV. Fehérvári Versünnep - január végéig várjuk a jelentkezéseket
Negyedik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A „2013 Szent István Emlékév” programsorozatának keretében megrendezésre kerülő megmérettetésre 2013. január 31-ig jelentkezhetnek verssel az irodalomkedvelő fiatalok. A helyszín ezúttal is a Szent István Művelődési Ház lesz. A versenyben azok a 9-13. osztályos fiatalok vehetnek részt, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézményben, vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak. A megmérettetésen azok is indulhatnak, akik más település középfokú oktatási intézményének 9-13. évfolyamos tanulói, de székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek. A jelentkezéseket 2012.december 10-től várják a szervezők.

„A megemlékezések és évfordulók sorában a 2013-as év kivételes lesz a székesfehérváriak számára. Amikor a fehérvári lokálpatriotizmusról beszélünk, annak biztos meghatározója a Szent István-i örökség. Az utókor úgy lehet méltó a nagy elődökhöz, úgy erősítheti tovább az ezeréves államot, ha a felejtés helyett emlékezik, emelt fővel és tiszta szívvel. Kiemelt feladata Székesfehérvárnak, hogy méltóképp emlékezzünk, olyan programokkal, melyek értéket közvetítenek, s ilyen a IV. Fehérvári Versünnep is, mely már hagyománnyá vált városunkban. Emellett a tehetséggondozás is jelentős feladata Székesfehérvár önkormányzatának, ezért is tartja fontosnak az olyan rendezvényeket, mint amilyen a Fehérvár Hangja és a IV. Fehérvári Versünnep is.” – mondta el az esemény kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A IV. Fehérvári Versünnep tájékoztatóján Spányi Antal megyés püspök így fogalmazott: „A Püspökség kezdettől fogva támogatta a Versünnep kezdeményezést, és magam is szívesen vállalom el évről-évre ennek a rendezvénynek a fővédnöki tisztét. A várossal és a szervezőkkel együtt ezúton meghívom a város fiataljai mellett az Egyházmegye diákjait is, hogy méressék meg magukat. Külön öröm számomra, hogy Székesfehérváron – a hívő király és világi uralkodó városában – 2013-ban egy egész esztendőt tudunk szentelni Szent Istvánnak, és verseken keresztül is megidézzük emlékét.”

A 2013. január 31-ig tartó jelentkezés részletes feltételeit, valamint a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat a www.versunnep.hu honlapon találják az érdeklődők. A válogatókra 2013. február 17-én és 23-án kerül sor. A IV. Fehérvári Versünnep döntőjét 2013. március 23-án rendezik meg.

 A IV. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Szalay Marianna színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tóth Tamás esperes plébános.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása